Å reise med færre miljøavtrykk

Å reise med færre miljøavtrykk
14/10/2019 Ingen kommentar Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Mange av oss reiser. Ofte og langt. For å utvide horisonten, lære andre kulturer å kjenne og bli kjent med verden rundt oss.

Når miljø og klima står øverst på agendaen, medfører dette at vi må tenke annerledes for å utvide horisonten vår.

Fremtiden i våre hender har gode forslag til hvordan du kan oppleve nye og spennende ting, men med færre miljø- og klimaavtrykk.

Reise kortere og bli borte lengre
I stedet for ovale helger i europeiske hovedsteder, er det kanskje mer hvile og fred for sjelen å ta toget til ett eller annet sted i Norge. Er du dessuten borte lengre om gangen, kan flyreisen i større grad forsvares.

Reis med tog
Interrail er nå tilgjengelig for alle aldersklasser. Togtur gjennom Europa kan være et fristende alternativ for en sommerferie. Det går også an å tenke tog når du skal besøke tante Olga eller andre i gamlelandet også.

Seilbåt
Denne båten bruker fortrinnsvis vind for framdrift. Vindkraft er gratis til havs, og en tur på sjøen med familie eller venner kan være den beste opplevelsen du får, om du liker at verden går litt på skakke… For det gjør den i seilbåt.

Arrangerte turer
Det finnes reiseoperatører som har framhever seg på miljøvennlige reiser. Les mer om reiseselskapene som gir deg god samvittighet med på reisen.

Photo by Bobby Burch on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *