Antibiotika i kjøttet – Norge best i klassen

Antibiotika i kjøttet – Norge best i klassen
21/08/2020 Ingen kommentar Forbruker, Helse Solveig Langmoen Kalbakk

Bruk av antibiotika på dyr er et tema som har vært debattert og kvalitetssikret blant norske bønner. Fire milligram per kilo kjøtt i Norge.

Andre land, både i Europa og verden har et langt større forbruk av antibiotika. I Norge brukes det kun på syke dyr, mens andre land bruker antibiotika forebyggende. Da sier det seg nesten selv at dette løper løpsk.

Mens norske bønder, i samhandling med veterinær altså bruker fire milligram per kilo dyr, bruker Sverige 14 milligram og Danmark 43 milligram per kilo kjøtt.

I Norge har antibiotikabruken gått ned med 40 prosent siden 90-tallet. Vi har et av de strengeste regimene når det gjelder antibiotika, og det er for eksempel forbudt med spor av dette i melk.

Les mer om antibiotikabruk i verden her. Blant annet framkommer det at 80 prosent av forbruket er knyttet til dyr.

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *