Ferie på skinner

Ferie på skinner
18/10/2019 Ingen kommentar Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Mange av oss som kaller oss veldig godt voksne i dag, har erfaring som interrailere fra ungdommen. Det er ikke for sent å gjenoppleve friheten på skinner gjennom Europa.

Interrail er for alle over 12 år. Du kan kjøpe et pass som gjelder bare for ett land, eller du kan kjøpe pass for hele Europa. Lengden på reisen bestemmer du også selv.

For å komme i gang med med planleggingen med det samme, kan du laste ned appen Rail planner, både på App store og Google Play. Her kan du planlegge reiseruten og få detaljert informasjon om togene. Appen kan også benyttes underveis, noe forskjellig fra land til land. Vanligvis kan den benyttes selv om du ikke er på nett. Unntaket gjelder Italia.

Selvfølgelig er det slik med interrail som med det meste annet; valgmulighetene er uendelig mye større enn da du tuslet rundt med ryggsekk på 70-tallet. Her finner du gode råd om hva du bør tenke på hvis du planlegger togtur til sommeren.

På denne nettsiden – Europarundt – kan du både bestille billetten, lese om andres erfaringer med interrail, reservere plassbillett og mye mer.

Eller du kan gå inn her, og lese informasjonen på en litt annen måte. EnTur lar deg også bestille billetter på sin side.

Det er bare én hake ved interrail. Du kan ikke reise rundt i ditt eget land. En reise ut av landet og en returreise er det som er tillatt.

Kos deg gjennom mørke høstkvelder mens du planlegger neste års reisemessige utskeielser.

Tog er miljøvennlig.

Photo by Dmitrii Vaccinium on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *