God helse med hund

God helse med hund
15/11/2019 Ingen kommentar Helse Solveig Langmoen Kalbakk

At hunden er menneskets beste venn er godt kjent. Nå er det også bevist at hundeeiere kommer seg raskere etter sykdom og generelt lever lengre.

En svensk og en canadisk studie har konkludert med at selskapet en hund utgjør er et supergode for hundeeieren. Ikke bare tilliten, begeistringen og selskapet det er i en hund, men også nødvendigheten av å bevege seg når man har hund gir utslag. Studiene påstår ikke at du kan leve lengre om du anskaffer deg hund når du er syk eller gammel.

Det sies også mer generelt at vennskap er viktig for helsa og levealderen. Det vil si at med en optimistisk livsholdning er sannsynligheten for flere gode leveår større.

Tilbake til hund. Begge studiene, som du kan lese mer om her viser at dødeligheten etter hjerte- og karsykdommer var 31 prosent mindre sannsynlig om du har hund. Tilsvarende ved hjerneslag var 18 prosent.

Nå vet vi som har levd en stund at alle skal dø til slutt, så det er ikke direkte mirakler som presenteres i studiene, snarere tankevekkende fakta.

Trøsten er altså at om du ikke har hund, kan du også komme godt ut av det om du går tur med en venn. Bedre enn om du går tur alene, skal vi tro forskerne.

Photo by Joe Caione on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *