Hjelp, jeg blir snart pensjonist

Hjelp, jeg blir snart pensjonist
30/09/2019 Ingen kommentar Økonomi Solveig Langmoen Kalbakk

Før i tiden, da du og jeg var ganske unge, var livet som pensjonist veldig ukomplisert, rent pensjonsmessig. Vi skulle jobbe til vi ble 67, og få pensjon, som fortjent, eller opptjent, fra Folketrygden. Så ble det ikke like enkelt når vi kom dit…

På veien i arbeidslivet har det dukket opp mange måter å spare til pensjon på. For alle som har deltatt i arbeidslivet og betalt skatt, vil det være en sparepakke å hente når du blir pensjonist. Folketrygden er vår felles grunnverdi som pensjonister. Gjennom Statens pensjonsfond, er vi sikret uttelling på det vi har betalt inn gjennom mange år, etter den prosentvise fordelingen som man har kommet fram til, senest i pensjonsforliket for offentlig ansatte i 2018.

Pensjon er et komplisert område, mest fordi du og jeg er forskjellige og har forskjellig bagasje med oss gjennom arbeidslivet. Det er forskjellige steder du kan gå for å finne ut mer om din situasjon. Ett av dem er Statsministerens kontor, som har listet opp mange forskjellige spørsmål som du kan relatere din pensjonistframtid til.

Dette kan virke noe uoverkommelig for enkelte. Da tør vi anbefale en pedagogisk godt tilrettelagt side fra forsikringsselskapet Storebrand. De har interesser i pensjonssaken, men tilnærmingen er god, og siden er bygget opp på en godt forståelig måte.

Konklusjonen må være at pensjon er ikke lenger bare alderspensjon fra Folketrygden.

Photo by Huyen Nguyen on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *