Hva er egentlig konspirasjoner?

Hva er egentlig konspirasjoner?
06/08/2020 Ingen kommentar Samfunn Solveig Langmoen Kalbakk

Ordet konspirasjon, eller konspirasjonsteori er et uttrykk som dukker opp veldig hyppig i artikler, kronikker eller lignende.

I følge Store Norske Leksikon er en konspirasjon en sammensvergelse eller et komplott. Det er ofte en hemmelig sammenslutning for å skade noen, særlig en betydningsfull person.

Konspirasjonsteorier oppstår når sammenslutningene går sammen om å heve seg over sannheten og lage egne sannheter uten bevis. Man kan lett slutte at det er kunnskapsløse personer som lager konspirasjonsteorier og forfekter dem, men det er ikke på langt nær tilfellet.

Av de mest kjente konspirasjonsteorier kan vi nevne angrepet på Twin Towers 11. september 2001. Det er ikke måte på hvem som skal ha stått bak dette angrepet. Og husk, konspirasjonsteoriene baserer seg aldri på fakta… Les mer om dette angrepet her.

En annen hendelse som er omfattet av utallige konspirasjonsteorier, er attentatet mot tidligere president John F. Kennedy. Les mer om dette her.

Utover høsten 2020 kommer sikkert også konspirasjonsteoriene til å blomstre kraftig, når USA igjen skal velge sin president i november.

Photo by Tarik Haiga on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *