Hvem kontrollerer lovgiverne

Hvem kontrollerer lovgiverne
08/11/2019 Ingen kommentar Samfunn Solveig Langmoen Kalbakk

Det har  vært uro i Stortinget den siste tiden. Opposisjonen krever gode svar fra arbeidsministeren i NAV-skandalen. Men hva skjer om ikke svarene er gode nok?

Alle vedtak i Stortinget forberedes i komiteer. Disse komiteene får innspill fra andre til behandling.

Én komite skiller seg ut fra de andre på Stortinget; Kontroll- og konstitusjonskomiteen. Denne komiteen kan ta opp saker på eget initiativ. I tillegg til kontrolloppgaver som følger av forvaltningen.

De har gjennomført granskninger og høringer av kontroversielle saker som har gått gjennom Stortinget. Ett eksempel er granskningsrapporten etter 22. juli, og manglende oppfølging av rikets sikkerhet. Det nyeste nå er statsrådens og Regjeringens behandling av NAV-skandalen. Visste Anniken Hauglie (H) mer på et tidligere tidspunkt enn hun har gitt uttrykk for. I kjølvannet av behandlingen i Kontroll- og konstitusjonskomiteen kan det bli avgjort om folket kan ha tillit til statsråden, og eventuelt flere andre.

I lenken finner du informasjon om komiteens arbeidsoppgaver, hvilke saker som er til behandling nå, og hvor langt de har kommet. Dessuten finner du oversikt og informasjon om komiteens medlemmer. Statsforvaltningen i Norge er åpen. På nettsiden til Stortinget kan du finne mye informasjon om hva som foregår og hva som er på gang. Er du interessert i hva våre folkevalgte strir med og fatter vedtak om, er det lurt å ta seg en tur på disse sidene.

Foto fra Wikipedia.

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *