Innsamlingsaksjoner – er det trygt?

Innsamlingsaksjoner – er det trygt?
13/10/2019 Ingen kommentar Samfunn Solveig Langmoen Kalbakk

Deltar du på sosiale medier har du helt sikkert blitt bedt om å støtte forskjellige innsamlinger. Noen til mer ukjente formål enn andre.

Er det trygt? Er det farlig? Blir jeg svindlet? Årlig kommer også bøssebærere på døra og ber deg gi av din overflod.

Det er ingen skam å forsikre seg om at de som ber om penger er den de gir seg ut for. Innsamlingskontrollen i Norge gir deg fem tips som er lure å ta til seg i det henseendet. Seriøse organisasjoner skal stå registrert hos Innsamlingsregistret. Det kan du selv enkelt sjekke her. Det finnes samtidig en oversikt over useriøse organisasjoner som du bør passe deg for. Ikke gi penger dit! Her er lenken til den oversikten. Der kan du også selv tipse om personer eller grupper du har møtt og som du anser som useriøse.

Det gjelder de samme reglene for innsamlingsaksjoner på Facebook eller andre sosiale medier, som for de som banker på døra di. Sunn skepsis er lurt å ha med seg. Enkeltpersoner som ønsker å samle inn penger til et godt formål på Facebook bør du styre unna.

Les gjerne mer om hva Innsamlingskontrollen har å si om både innsamlinger og organisasjoner her.

 

Å gi penger til de som trenger det er greit, men det er også greit å forsikre seg om at det er noen som forvalter pengene godt som samler inn.

Photo by Karl Fredrickson on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *