Klimakompenserte reiser

Klimakompenserte reiser
31/10/2019 Ingen kommentar Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Reiseskammen kan avlyses om du bestiller en klimakompensert reise. Det er i hvert fall det reiseoperatørene hevder.

Reiselivsbransjen er en av verstingene når det gjelder klima og miljøavtrykk. Selv om å reise med fly kan ses på som en kollektiv-reise, utgjør utslippene så mye større skade enn andre reiseformer.

Flere reiseselskaper tilbyr nå derfor klimakompenserte reiser. Det vil si at de (eller du i noen selskaper) betaler en avgift som tilfaller selskaper som arbeider for klimatiltak andre steder i verden. Hvor gjennomsiktig disse investeringene er er en annen sak. Men man må tro på selskapene når de sier at de gjør dette.

Spesielt Ving, som nå har fått Petter Stordalen på eiersiden, klimakompenserer alle sine reiser, og har miljøkrav til hotellene de samarbeider med. Tui klimakompenserer kun sine egne fly.

Hotellsertifiseringen gjelder områder som reduksjon på bruk av energi, vann og kjemikalier. Dessuten må de begrense avfallsmengden.

Fremtiden i våre hender er fornøyd med at reiseselskap har tatt tak i egne klimasaker, men minner om at fly, for eksempel, forurenser mye mer enn det som kompenseres gjennom investeringer i klimaforskning og andre tiltak.

Her kan du lese mer om klimakompensering og hva du selv kan gjøre.

Photo by Ross Parmly on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *