Nå kommer vinteren – jeg vil til varmere strøk!

Nå kommer vinteren – jeg vil til varmere strøk!
26/10/2019 Ingen kommentar Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Med knappe to måneder igjen til jul, fremstår likevel disse ukene som kanskje de verste på en hel, norsk vinter. Det er så mørkt!

Det er mange som blar på internett og i reisemagasiner nå om dagen. Vi vil jo sikre oss en liten forkortelse på den strenge vinteren her nord.

I år faller julaften, og dermed nyttårsaften på en tirsdag. For de som er i normale jobber, blir det fort en 14 dagers tur uten å ta ut for mange feriedager.

Men hvor skal du dra?

Thailand og andre reisemål i østens rike er attraktivt for mange. Husk bare at det er minst 12 timer i fly, og en helt annen tidssone. Sju timer foran oss ligger Bangkok. Enda verre er det om du drar til vestkysten i USA. Da snakker vi om ni timer. Det er vanskelig å venne seg til begge veier, faktisk.

Lurer du på hva klokka er der du har tenkt å dra? Sjekk denne nettsiden.

Smartere er derfor å dra langs lengdegrader som ikke er så langt unna oss. For å få godt og varmt vær er det naturlig å tenke seg så langt sør som mulig. Kanariøyene ligger om lag seks timers flytur unna oss. Det følger ingen solgaranti med en tur dit, men varmere enn Norge blir det definitivt. Uansett tid på året må man ikke være skvetten for å bade i Atlanterhavet uansett, så det spiller ikke så stor rolle. Temperaturforskjellen er vanligvis bare fem – ti grader mellom sommer og vinter. Men ikke så stabilt som det var før i tiden.

Beveger du deg nedover samme aksen finnes flere alternativer i juleferien. Både Cap Verde og andre afrikanske land er attraktive turistmål. Med liten tidsforskjell. Sør-Afrika ligger langt unna, men der er det garantert sommer nå. 12 timers flytur må du likevel regne med.

Her i huset ser vi fram til tidenes drømmeferie på Madagaskar og Mauritius – når sparebøssa er fylt opp.

Er du ute etter eksotiske reisemål der det ikke er så mye turisttrafikk, kan det være veldig lurt å snakke med et reisebyrå på forhånd. Det er ikke alltid det lønner seg å sitte hjemme og knotte seg fram til drømmereisen.

Ibsen Reiser er ett eksempel på byråer som har spesialisert seg på eksotiske reisemål.

God tur!

Photo by Sai Kiran Anagani on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *