Nå skal vi vaske gølvet

Nå skal vi vaske gølvet
12/11/2019 Ingen kommentar Forbruker Solveig Langmoen Kalbakk

Førjulstiden er spekket med tradisjonsrike tvangstanker. Én av dem er rundvasken midtvinters.

Et spøkefullt ordtak sier at du kun behøver å vaske skap og skuffer til jul om du har tenkt at feiringen skal foregå akkurat der. Det skal den jo ikke, så da er det bare å dynke litt grønnsåpe i hjørnene og la det stå til.

De fleste kvinnene i verden synes nok det blir altfor lettvint. Julen er en unnskyldning til å vaske. Akkurat som konfirmasjoner er en trigger for rydding i garasjen og luking i alle bed.

Om du tenker på julevasken eller ikke; vi kommer faktisk med noen gode råd her.

Spruteflasker med alskens renholdsmidler er blitt veldig populært. Det lukter godt, og det blir så rent. Men visste du at innholdet er mye farligere enn i andre vaskemidler? Det finnes en god del løsemidler i spruteflaskene. Det er ikke helsemessig bra. Særlig ikke når man skal vaske et helt hus.

Anbefaling: microfiberklut og vann.

Bruk microfiberklut og vann. Det er alt du trenger for et godt renhold. Overalt. I dusjen og vasken vil det danne seg belegg av såperester og andre rester. Bare gni over til det ikke lenger er motstand i kluten. Da er det rent, og smuss fester seg ikke like godt

Støvsuging er veldig lettvint når hybelkaninene har tatt overhånd. Eller de minste har hatt taco-bonanza og det meste ligger igjen under bordet. Støvsugeren tar til seg alt dette, men blir det liggende en stund og kose seg i posen, florerer bakteriene. Og det kan være farlige bakterier vi snakker om. E.Coli og Salmonella er bakterier som er funnet i støvsugerposer som ikke er tømt på en stund. Skift posen oftere enn når den er smekkfull. Har du støvsuger uten pose, tenk på å rengjøre filteret også. Ekspertene anbefaler sentralstøvsuger, uten tvil. Men det er et litt større prosjekt å få på plass.

Les flere rengjøringstips her.

Photo by The Creative Exchange on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *