Reis trygt med medisiner

Reis trygt med medisiner
29/08/2019 Ingen kommentar Helse, Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Vi er et reisende folk og liker å utforske nye områder i verden. Er du medisinbruker, må du selvfølgelig ha med deg nødvendige medisiner. Det kan lønne seg å være godt forberedt.

Reseptbelagte medisiner skal ligge i originalemballasjen fra apoteket. Fordi etiketten fra apoteket sitter på emballasjen, er det dermed også dokumentert at det er dine medisiner.

Du kan ta med medisiner for inntil et års forbruk på reiser innen EØS-området. Reiser du utenfor dette området, kan du ta med medisiner for tre måneder.

Det gjelder spesielle regler for medikamenter som står på dopinglisten. Her er det veldig strenge krav til dokumentasjon. Innen EØS trenger du en såkalt Schengen-attest hvis du har med deg slike medisiner. Dette kan dreie seg om sovetabletter, beroligende tabletter, tabletter for ADHD etc. Er du i tvil kan apoteket eller legen din forklare hva som gjelder i ditt tilfelle. Les mer om Schengen-attesten her.

Husk at insulin må oppbevares kjølig. Det er derfor greit å sjekke forholdene der du skal bo på reisen, for å ivareta dette kravet.

God tur!

Photo by freestocks.org on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *