Trenger man reiseforsikring

Trenger man reiseforsikring
19/11/2019 Ingen kommentar Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Reisen er som regel dyr nok i seg selv om du ikke også skal tegne reiseforsikring i tillegg… Unngå flyselskapenes dyre tillegg.

Vi er et reisende folk. De fleste drar på ferie langt av gårde minst en gang i året. Så snart du beveger deg utenfor hjemmet er du utsatt for tyveri, innbrudd, sykdom og skader. Det kan bli virkelig dyrt om du befinner deg i Hellas og ikke har forsikring.

Europeisk helsetrygdekort
Dette kortet gjelder innenfor EØS-området og gir deg samme rettigheter som landets innbyggere om du skulle bli akutt syk under reisen. Til god hjelp der, altså. Men det er mye rundt en sykdomssituasjon eller skade dette helsetrygdekortet ikke dekker. Du får ikke transport hjem for eksempel. Du må ha reiseforsikring i tillegg.

Beste reiseforsikring
Europeiske Reiseforsikring ble igjen kåret til den beste reiseforsikringen av Norsk Familieøkonomi i 2019.

Ett av de viktige punktene er hva slags medisinsk hjelpeapparat som støttes av forsikringen. Som de fleste vet kan det være mye rart helsepersonell der ute. Rar, i betydningen omfattende når det gjelder helsehjelp om du blir utsatt for noe og har forsikring. Overbehandling er en fare i sånne tilfeller. Europeiske har en liste over godkjente helseforetak du kan kontakte om ulykken skulle være ute.

Skal du langt av gårde er reiseforsikring ekstra viktig. Det gjelder spesielt den siden som heter hjem-transport. Ligger du på sykehus i Thailand og ikke har forsikring, kan det bli en tragisk sak. Særlig fordi Thailand er ett av landene, ved siden av Spania, med flest ulykker blant norske turister.

Helårs reiseforsikring er et tilbud du kan få hos din bank, eller forsikringsselskap. Du må også sjekke hvilke vilkår som gjelder om du bruker kredittkort når du bestiller en reise. Her kan ligge både skjulte skatter og misforståelser.

Photo by JESHOOTS.COM on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *