Viktig reiseinformasjon

Viktig reiseinformasjon
08/11/2019 Ingen kommentar Reise Solveig Langmoen Kalbakk

Vi er blitt en globalisert verden – vi reiser overalt, når som helst, med hvem som helst, og med hvilket som helst formål. Med så mange reisende på kryss og tvers i verden, øker risikoen for spredning av sykdommer. Dessuten å komme utfor katastrofer av ymse slag.

Folkehelseinstituttet har oppdatert informasjon om hvilke vaksiner du bør ta når du skal til det og det geografiske området. Informasjonen og anbefalingene kan variere i henhold til sykdomsutbrudd og epidemier innen begrensede geografiske områder.

Generelt bør alle være vaksinert mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Voksne som er grunnvaksinert bør ta én dose oppfriskningsvaksine mot sykdommene ca. hvert tiende år, i følge Folkehelseinstituttet.

Med flere vaksinemotstandere, som unnlater å la sine barn vaksinere mot barnesykdommer, kan dette potensielt bli en utfordring på verdensbasis.

Utenriksdepartementet utarbeider kontinuerlig oversikter over reisemål som kan være farlig å oppsøke. For deg som skal på riktig eksotiske reisemål kan det være lurt å holde seg oppdatert om informasjon som er verdt å ta hensyn til.

Dette departementet har også ansvar for å nå fram til nordmenn som er i et utsatt område av verden. Vi husker vel alle tsunamien i Asia julen 2004. Det var vanskelig å få oversikt over hvem som var savnet.

Reiseregistrering kan du enkelt melde fra hvor du og reisefølget har tenkt dere hen. Dette vil gjøre det enklere å få oversikt hvis den store ulykken skulle være ute.

Før vi avslutter er det stor grunn til å minne om at du må ha en god reiseforsikring.

Da gjenstår det bare å ønske god tur!

Photo by Hyttalo Souza on Unsplash

Tags
Om forfatteren

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *